Resurrection  "Ertuğrul"

Resurrection "Ertuğrul"

season_count.plural
TRT 1
History
Adventure

Türk milletinin dirilişinde en önemli rollerden birine sahip olan tarihi bir kahramanın, Ertuğrul Bey’in, Anadolu’yu yurt edinirken karşılaştığı zorluklarla mücadelesine tanık olacaksınız.

  • episodes
  • details
image
1. Bölüm
hour_and_minute
Kayı Obası, kendine yeni bir yurt aramaktadır. Ertuğrul, Haçlılar'ın elinden bir aileyi kurtarıp obaya getirir.
image
2. Bölüm
hour_and_minute
Ertuğrul, Halime ile birlikte, obanın ihtiyacı olan yardımı alabilmek için Halep Sarayı’na gider. Hem onlar Halep’te hem de oba konakladığı yerde büyük bir tehlike altındadır.
image
3. Bölüm
hour_and_minute
Ertuğrul, Halep’ten obanın ihtiyacı olan müjdeli haberle döner. Şimdi yeni yurtlarına göçme vakti gelmiştir. Ama bu göç onların başındaki belaların daha da artmasına neden olacaktır.
image
4. Bölüm
hour_and_minute
Moğollar'ın baskılarıyla bunalan Kayılar, yurt bulamadıkları için Selçuklular'a ait yayladan göç edememişlerdir. Süleyman Şah’ın büyük oğlu Gündoğdu, toyda Halep’e gitmeyi önerir.
image
5. Bölüm
hour_and_minute
Halime, ailesi ve beratı Halep’e götürme görevi Ertuğrul’a kalmıştır. Kurdoğlu, hain planlarını devreye sokmak için çalışmaktadır. Obanın hayvanları arasında veba yayılmaya başlamıştır.
image
6. Bölüm
hour_and_minute
Ertuğrul ve yanındakiler Halep yolunda Titus’un tuzağına düşmüştür. Üstelik Halime yaralıdır. Herkes zor da olsa Halep’e varır ama buradaki tehlikeler yolda karşılaştıklarından az değildir.
image
7. Bölüm
hour_and_minute
Turgut ve Yiğit, Tapınakçılar’a esir düşmüştür. Uğrul’a tek yardım edebilecek kişi Atabey de zindandadır artık. Ertuğrul, iyice karmaşık hale gelen durumların üstesinden gelmeye çalışır.
image
8. Bölüm
hour_and_minute
Yaralı Halime, gözünü açtığından kendini Halep Sarayı’nda bulur. Babasıyla birlikte yıllarca kaçmaya çalıştıkları sarayın tam kalbindedirler artık. Süleyman Şah ise Halep’e varmıştır.
image
9. Bölüm
hour_and_minute
Kayılar, El Aziz tarafından kendilerine verilen yurdu, Tapınakçılar’ın oyunlarıyla kaybederler. Petruccio, Şehzade Yiğit’i, Selçuklu Devleti’nin başına bela etmek için yetiştirmeye karar verir.
image
10. Bölüm
hour_and_minute
Tapınakçılar, Halime ile El Aziz’i evlendirerek, Selçuklular ve Eyyubiler arasında savaş çıkartma planları yapmaktadır. Ertuğrul, hem sevdiği kadını hem de obasını kurtarmak için savaşacaktır.
image
11. Bölüm
hour_and_minute
Titus, sahte bir isimle Kayı Obası’na gelir. Süleyman Şah ve Hayme Ana’yı öldürmenin planlarını yapmaktadır. Selçuklular ve Eyyubiler arasında çıkacak olası bir savaş, Kudüs’e giden yolu açacaktır.
image
12. Bölüm
hour_and_minute
Titus, Hayme Ana ve Süleyman Şah’a saldırır. Dündar, bu saldırıda ağır yaralanır. El Aziz ise, ordusunu Kayı Obası’nın üstüne yollamıştır. Ertuğrul’un tek çaresi, bütün oyunları bozmaktır.
image
13. Bölüm
hour_and_minute
Halime, Yiğit’in kurtarılmasına karşılık El Aziz ile evlenmeyi kabul eder. Ertuğrul, hem İslam dünyasını bir savaştan hem de sevdiği kadını El Aziz’den kurtarmak zorundadır.
image
14. Bölüm
hour_and_minute
Nasır, Türkmenleri Selçuklular'a karşı ayaklandırmak için bir toplantı düzenler. Ertuğrul, toplantıyı basarak, Nasır’ı esir alır. Amacı, onu saraya götürerek, gerçek yüzünü El Aziz’e göstermektir.
image
15. Bölüm
hour_and_minute
Halime’nin nikâhı bozması, El Aziz’i delirtir. Günhan, obada savaşı çıkaracağı sırasında Ertuğrul’un Nasır’ı esir aldığını öğrenir. Kurdoğlu ise Tapınakçılar’la olan iş birliğini iyice artırmıştır.
image
16. Bölüm
hour_and_minute
Ertuğrul, Halime’yi kurtarıp obaya geri getirmiştir. Şimdi, Tapınakçılar’ın kalesini basıp can dostu Turgut’u kurtarmaya sıra gelmiştir ama Tapınakçılar’ın hain planları henüz bitmemiştir.
image
17. Bölüm
hour_and_minute
Tapınakçılar, Turgut’u uyuşturup beynini yıkamıştır. Turgut, Ertuğrul’u bıçaklayarak ağır yaralar. Kurdoğlu ile Selcan ise, obada birbiri ardına hain planlar yapmaktadır.
image
18. Bölüm
hour_and_minute
Ertuğrul, obaya yaralı getirilir. Selcan, bey olmasını istediği Gündoğdu’yu sürekli doldurmaktadır. Üstad’ın yeğeni İsadora obaya gelince, Kurdoğlu ihanetinin ortaya çıkacağından korkmaya başlar.
image
19. Bölüm
hour_and_minute
Kurdoğlu, Üstad’dan aldığı altınları Gündoğdu’ya verir. Gündoğdu, bunları oba için harcar ama gerçekleri bilmemektedir. Kurdoğlu’nun önündeki en büyük engel ise Ertuğrul’dur.
image
20. Bölüm
hour_and_minute
Gündoğdu, babasına karşı bey olmaktan vaz geçince, Kurdoğlu’nun planı bozulur. Yiğit’i kaçırarak Tapınakçılar’a teslim eder. Ertuğrul, hem obasını hem de Halime’nin kardeşini kurtarmak zorundadır.
image
21. Bölüm
hour_and_minute
Üstat, Ertuğrul ve arkadaşlarına tuzak kurar ve hepsini ele geçirir. Amacı, onlardan İbn-i Arabi’nin sandığının yerini öğrenmektir. Kurdoğlu, obada darbe yaparak yönetimi ele geçirir.
image
22. Bölüm
hour_and_minute
Kurdoğlu, Süleyman Şah ve ailesini idam edemeyince, onları süngüne yollar. Yolda hepsini öldürtmeyi planlamaktadır. Ertuğrul onları kurtarmak için harekete geçer.
image
23. Bölüm
hour_and_minute
Kurdoğlu en sonunda yakayı ele verir. Cezası ağırdır. Şimdi sıra, Tapınakçılar’a gereken cezayı vermektir. Toy toplanır ve savaş kararı alınır. Bu topraklar için kan dökmek gerekmektedir.
image
24. Bölüm
hour_and_minute
Kayılar ilk kez bir kale savaşı yapacaktır. İsadora, ölmeden önce onlara kalenin planlarını vermiştir. Kalenin içinde ise, İbn-i Arabi’nin müridi olan ve kimliğini gizleyen Ömer vardır.
image
25. Bölüm
hour_and_minute
Kayılar, Tapınakçılar’ı kalede fare gibi kapana kıstırırlar. Kaleye Kayı bayrağı çekilir. Titus kaçar ve intikam yemini eder. Kayılar büyük bir zafer kazanmıştır ve şimdi kutlama zamanıdır.
image
26. Bölüm
hour_and_minute
Titus, Gündoğdu’yu öldürmeye çalışırken, obada nefret edilen karısı Selcan tarafından kurtarılır. Süleyman Şah, önemli bir toplantıdan dönerken, Fırat nehrini geçişi sırasında atından düşer.