Payitaht "Abdülhamid"

Payitaht "Abdülhamid"

season_count.plural
TRT 1
History
Drama

In the 20th year of his reign, Sultan Abdülhamid has to give a great battle against those who tried to destroy the empire.

  • episodes
  • details
image
1. Bölüm
hour_and_minute
Osmanlı İmparatorluğu'nun var olma mücadelesinin tarihe damgasını vurduğu ve 1876 yılında çıktığı tahtta 33 yıl kalarak, bu zorlu süreci ‘Ulu Hakan’ unvanıyla taçlandıran Sultan Abdülhamid Han.
image
2. Bölüm
hour_and_minute
İngilizler, Sultan Abdülhamid’in hilafet makamının kudretiyle Hindistan’da büyük darbe almışlardır. “Düşman” bu hamleye karşılık Sultan Abdülhamid’e büyük bir tertip peşine düşmüştür.
image
3. Bölüm
hour_and_minute
Sultan Abdülhamid, Hiram’ın mesajlaşmasını çözmüştür. Hiram’ın kaçırılacağı saatte bir yemek daveti tertipler. Tüm Paşalar yemeğe davet edilmiştir.
image
4. Bölüm
hour_and_minute
Sultan Abdülhamid'in zehirlendiği haberi Sarayda hüzün ve endişe yaratır. Sarayda yapılan aramada zehir bulunur. Abdülhamid'in merhameti, eceli kapısına getirmiştir.
image
5. Bölüm
hour_and_minute
Sultan Abdülhamid, Melike üzerinden kurduğu oyunla Damat Mahmud Paşa’nın hainliğini ortaya çıkardı. Şimdi sırada ihanet edenden hesap sorma vaktidir.
image
6. Bölüm
hour_and_minute
Patlayan trenin gürültüsü Payitaht'ta yankılanıyor. Peki, şimdi ne olacak? Sultan Abdülhamid düşmanların alçakça tertip ettiği planlarına karşı savaşını sürdürüyor. Sıradaki cephe ise Filistin.
image
7. Bölüm
hour_and_minute
Sultan Abdülhamid, düşmanlarının oyunlarına karşı kendi hamlesini yaptı. Filistin'de, Celal ve Kemalettin Müslüman kılığındaki İngilizlere karşı canlarını ortaya koydu.
image
8. Bölüm
hour_and_minute
Dış güçler, yine yılmadan sinsi planlarına devam edecek. Osmanlı'nın başındaki yeni sorun Herzl’in ayaklandırmayı Payitaht'ta yaratmak istediği Ermenilerle olan iş birliği olacak!
image
9. Bölüm
hour_and_minute
Şehzade Abdülkadir hakkında gelen silah jurnali üzerine, bir de Abdülkadir'in düşmana şifa olacak çiçeği almak üzere gelmesi, hainliğinin ihtimalini güçlendiriyor.
image
10. Bölüm
hour_and_minute
Sultan Abdulhamid’e ve devlete en sadık asker Yüzbaşı Celal, hainin kurşunuyla şehit oldu. Düşmanın bu hainliği sonrasında Sultan Abdülhamid, bu sefer daha hassas bir noktadan hücuma uğrayacak.
image
11. Bölüm
hour_and_minute
Saray siyasetinde kara bulutlar dolaşıyor. İhanet şüphesinin fısıltıları dört bir yanda dolaşıyor. Plevne Gazisi Osman Paşa, düşmanla iş birliği yaptığı iddiasıyla karşı karşıya.
image
12. Bölüm
hour_and_minute
Payitaht karışıyor. Ermeni halk kışkırtılıp sokaklara indirildi. Çetecilerin hedefi, Osmanlı Bankası’na büyük bir saldırı ve devleti parça parça etmek düşüncesi!
image
13. Bölüm
hour_and_minute
Payitaht'ta nümayiş devam ediyor. Ermeni çeteciler İngilizlerin Osmanlı Devleti'ni parçalama yolundaki piyonları. Sultan Abdülhamid'in hedefinde ise düşmanın başı var.
image
14. Bölüm
hour_and_minute
Sultan Abdülhamid radikal kararlar alması gerektiğinin farkındadır. Hainlerin Murad Efendi'yi kullanıp tahtın sahibinin değişeceğini öne sürmesi, tertiplere girişmesi meselesi fazla uzamıştır.
image
15. Bölüm
hour_and_minute
Dört yanda harp çanlarının yankıları duyulmaya başlıyor, lakin esas ses henüz vücut bulmadı. Sultan Abdülhamid devleti olası bir savaşa karşı diri ve birlik içinde tutmak için ne gerekiyorsa yapacak.
image
16. Bölüm
hour_and_minute
Abdülhamid’in kendilerine yeni bir strateji rotası çizmeye çalışan ve Osmanlı’yı yok etmek için kılıktan kılığa giren düşman ittifak devletleri, Sultan’ın planının şokuyla karşı karşıya kalacaklar.
image
17. Bölüm
hour_and_minute
Sultan Abdülhamid bir yandan etrafındaki ihaneti temizlerken bir yandan devleti harbe hazırlıyor. Aynı zamanda ince siyasetiyle dış devlet dengelerini ustalıkla idare etmek zorunda olduğunu biliyor.